FIBROMYALGI

Følges av 111 medlemmer.

Fibromyalgi er en sykdom som gir både diffuse og konkrete problemer med kroppen, og dermed gir infløkte problemer både i arbeidslivet og i hverdagen. Det dreier seg om alt fra å stå opp om morgenen, via huske det mest relevante og å holde fokus, og til å få sove igjen om kvelden. Mer om sonen

Origo FIBROMYALGI er en sone på Origo. Les mer

Fastlege med peiling på fibromyalgi i Rogaland?

Er det noen som kan tipse meg om en fastlege som tar fibromyalgi på alvor i Rogaland? Har nå kjempet en kamp siden jeg fikk påvist fibromyalgi i 2002. Nå er jeg kommet til det punkt att jeg ikke orker dette mer, men min fastlege sier att dette ikke er en godkjent diagnose, og forsetter og sykemelde meg i mine dårligste perioder. Har prøvd flere yrker, men ender alltid opp med masse sykemeldinger da jeg ikke makter mer pga smerter. Jeg føler ikke lengre att jeg har noe igjen av krefter og energi å tilby mine to små barn når jeg kommer hjem etter endt arbeidsdag. Jeg blir stort sett liggende på sofaen å sove, eller vri meg i smerter. Kan noen hjelpe meg med tips/råd om fastlege eller om hvordan bli tatt på alvor i helsesystemet?

Mvh. Fortvilet småbarnsfar med fibromyalgi.

Vist 949 ganger. Følges av 4 personer.

Kommentarer

Viser kun siste 30 kommentarer — vis alle 98 kommentarer

Håper å komme inn til spesialist gjennom helseforsikringa. Håper å få svar derfra i løpet av denne uka. Dersom det ikke går igjennom må jeg nok sette i gang å skrive klage på avgjørelsen til Revmatismesykehuset. Men med fare for å gjenta meg selv, DU MÅ VÆRE BRA FRISK FOR Å VÆRE SYK I NORGE!!! Takk for all støtte her inne, det hjelper.

Ja helt enig Svein Erik. man må være frisk og sterk for å være frisk i Norge. Som ei sykepleier sa: "hvis man har noe arbeidskapasitet når man starter med prosessen gjennom mølla når det gjelder sykemelding, attføring, uføretrygd osv, kan man være sikker på et ikke noe av det er igjen etter den prosessen.
Ja klag på avgjørelsen. Vi er her for å støtte deg.

I dag skal jeg få komme til en revmatolog gjennom helseforsikringen. Han heter dr.Rygh og jobber hos Kolibri i Trim Towers i Sandnes. Noen som har kjennskap til han? Ser frem til å møte han, og håper jeg blir tatt på alvor.

Vi krysser fingre og tær for at du nå får hjelp og støtte Svein Erik.
Gi oss svar så fort du får vite noe da.
SAMMEN ER VI STERKEKLEM!!!!!

Ååå hos Kolibri? Stilig. Jeg har time der om 1 uke. Har bare hørt ei som var lei av helsekø, hadde kreft. Måtte vente så lenge for å få tatt prøver at hun bestillte en helsjekk der på hele seg. Fikk svar på prøver innen 24 timer,Da fant de samtidig ting i hodet som MR ikke hadde funnet og en skade i ryggen. Kostet henne litt.

Jeg har vært på Jæren distriktspsykiatriske senter i dag. Har gått i individuellbehandling der i høst. Hun kunne ikke hjelpe meg videre, så hun skal skrive en rapport om at mine plager ikke skyldes psykiske årsaker. I morgen skal jeg til dr, Finnsnes angåend å få slått fast om jeg har FM eller ikke. Neste uke har jeg time hos fastlege og torsdag har jeg time hos Kolibri private klinikk.
Så får vi ser om det blir noen fremgang angående å få rett helsetilbud.
Har som sagt fått hjelp av healer til den grusomme hodesmerten. Det var godt, for det var sånt et mareritt at jeg helst ville dø. Hadde jo et fall på trampoline 17 august 2001, og landet på hodet og det knaste i nakken. Ble sendt hjem uten nakkestøtte og uten noen form for oppfølging. Har ikke vært den samme etterpå. MR har senere ikke vist noe.
Så om dette fallet er årsaken til mine plager, FM er det eller begge deler, vet jeg ikke. Bare blir avvist av legene når jeg har nevnt dette. “BARE PSYKISK” har vært deres konklusjon.

Svein Erik, hva slags sykeforsikring har du?

Fm blir ikke påvist gjennom blodprøver!
De ser igjennom journalen å ser da på de forskjellige plagene du har hatt igjennom åre.
Vanlige reumatismesykehus er ikke spesialisert på FM (tror jeg) du må på et rehabiliterings sykehus, selv var jeg på ottestad, der var de helt fantastiske! Der behandler/rehabiliterer de alt fra bilulykke skadde, poliopassienter og Fm.
Ta en telefon dit å hør hva de annbefaller deg å gjøre og om de kjenner til noen som har peiling i ditt område.

Det er gjennom triggerpunkt blant annet de setter diagnosen

Ottestad, ok. Tusen takk for tipset :-D

Jeg var litt skeptisk til å gå til spesialist innen revmatologi fordi jeg ble fortalt at det bare var en lege som kunne stille diagnosen FM her i bergen og han holdt til på haukeland. Men denne spesialisten jeg var hos han brukte 45 min på å stille diagnosen på meg. Jeg fikk 18 av 18 treff på triggerpunkt og hadde i tillegg en typisk sykdomshistorie. Så jeg tror en spesialist innen revmatologi rekker for FM er jo en revmatisk sykdom, den faller iallefall inn under det.

Skal til Finnestad i morgen tidlig. En privatpraktiserende lege som visstnok er spesialist på FM.

Var lite hjelp og forståelse å få av dr.Rygh som jeg ble sendt til gjennom helseforsikringen min i Storebrand. Han ville ikke høre snakk om FM, og utelukket i grunnen bare det jeg allerede viste, att det ikke var leddgikt jeg har. Han mente videre på grunnlag av noen små øvelser jeg gjorde hos han att det ikke feilte meg noe, jeg var alt for sterk og i for god fysisk form til det. Er det min feil att jeg er naturlig sterk, og lett løfter over 100kg når jeg har gode dager? Så han mente jeg bare måtte komme meg på jobb og slutte å kjenne så godt etter. Prøvde å fortelle litt om min tidligere sykehistorie og om hvor dårlig jeg er til tider. Han mente att så lenge det ikke var funnet noe som feilte meg på alle de årene jeg har kjempet med dette, så var det heller ikke noe som feilte meg, det sa jo også blodprøvene klart. Diagnosen FM hadde han forøvrig lite og ingenting til overs for. KAMPEN FOR Å BLI TRODD FORTSETTER!!!

Det er sørgelig det er så stor forskjell på leger i norge… 45 min tok det hos revmatologen i bergen for min del… å du må kjempe!! Nei, rettferdighet må ingen komme å si det er!

Huff og huff. Nå gjenstår bare Volvat da, og der må du betale alt selv.
Ett “svigersønnsevne” var på Volvat, fikk skikkelig undersøkelse, og diagnosen ME. han blir fortsatt oppfulgt derfra.
Håper du finner en lege som tror og hjelper deg.
Gi ikke opp!!!!!
Stå på i kampen om å bli trodd. Trodde du skulle slippe dette her etter så mange år der Fm har vært godkjent av legene.
Jeg sloss for 20-30 år siden, men i dag trodde jeg det var lettere. Kanskje du skulle flytte til Oppland?
Begge døtrene mine fikk og får fortsatt god oppfølging fra reumatikeren på Lillehammer.
SAMMEN ER VI STERKEKLEM.

NOEFORFERDELIG og fornedrende Svein Erik. Dette er SKANDALE!!!
Hva skal man gjøre med sånt? Dette skulle vært i media. Kan hende jeg henvender meg til div. media ang. dette. Ikke bare denne hendelsen, men hvor utrolig lite leger og helsepersonell vet om FM.

NOEFORFERDELIG og fornedrende Svein Erik. Dette er SKANDALE!!!
Hva skal man gjøre med sånt? Dette skulle vært i media. Kan hende jeg henvender meg til div. media ang. dette. Ikke bare denne hendelsen, men hvor utrolig lite leger og helsepersonell vet om FM.

Da må du ta fatt på pasientrettighetene med fritt valg av sykehus så ber du om å bli henvist til et sykehus der du vet de har peiling på Fm

Så ville jeg byttet fastlege jeg når du uansett ikke er fornøyd!
Viktig med god kommunikasjon med legen!

Må nok bare velge meg en ny fastlege fra lista ja, kan nok ikke bli stort verre en den jeg har pr i dag. Men er om mulig enda mer oppgitt over spesialhelsetjenesten. Hva må til for å bli tatt på alvor å bli trodd? Vist det er slik som de fleste leger jeg har hatt kontakt med mener, burde de jo ha sendt meg til psykolog og galehus for lenge siden.

Spør den nye fastlegen om hvorfor du byttet så bare svar at du følte du ikke hadde god kommunikasjon….sier du at legen din var en drittsekk så kan du blir betraktet som hyklersk……
For å stille en ordenlig diagnose så må legen være en god lytter……å det er det ikke alle leger som tar seg tid til!

http://www.lovdata.no/all/nl-19990702-063.html

her kan du lese om pasientrettigheter

Nå får jeg en rapport fra Jæren dps som vil bekrefte det jeg har sagt at mine plager ikke skyldes psykologiske årsaker. Så deilig å få det skriftlig etter alle disse årene.

Tror jammen at det er legene som trenger komme på “galehus” her, og ikke du Svein Erik.
Finnes det en volvatklinikk i nærheten av deg, så få deg time der.
Lykke til.

Har nå kjempet en kamp siden jeg fikk påvist fibromyalgi i 2002

Ikke meningen å være kritisk eller noe, men jeg leste innlegget ditt en gang til å ble litt forundra. Jeg trodde nemlig at din kamp var å FÅ diagnose… men ser jo at du har hatt diagnosen siden 2002. Å da lurer jeg litt på hva du kjemper for nå?? Kanskje jeg ikke har fått det med meg og må ha det inn med t-skje.

Trodde at når man hadde en diagnose så hadde man en diagnose. Og FM er kronisk, ergo noe du har livet ut. Å da kan dem vel ikke gå tilbake på en slik diagnose?! Er det attføring eller uføretrygd du kjemper for nå?!

Ja du sier noe der Hildegunn, har du fått påvist Fm så har jo igrunn legen satt en diagnose, da ville jeg bedt om en kopi av journalen(du har rett til innsyn i egen journal) så ville jeg bestilt meg time på nav, si du sliter og om de kan hjelpe deg til å finne en jobb du kan leve med.

Ikke alt trenger å gå igjennom legen, oppfølging av nav kan du få uten å måtte krangle med legen………

Å vi setter ikke ned å uføretrygder oss før vi har prøvd et annet yrke…trening…fysioterapi osv, .skal ikke være noe mål å bli ufør før man har prøvd flere mulighter og mulighetene for bedre livskvalitet!

Å for min del så gir trening sinnsykt masse energi og ingen smerter om du trener riktig samt et sunt kosthold med masse grønnsaker og frukt!

Det er flott med trening, og det gir oss overskudd og mindre smerter. Men nå er jeg ikke god for å trene!!!!
Savner det enormt, men kroppen sier NEI.
jeg har hatt uføretrygd i 20 år, og skammer meg ikke over det hellr. Vi må huske at Fm er veldig forskjellig fra person til person.
Orker vi ikke jobbe må vi jo ha noe å leve av. Derfor får vi trygd.
Det er lettere å si fra seg trygden hvis en blir frisk att, enn ¨å få den!!!
Stå på alle dere som strever med nav og de kloke legene deres. jeg sliter med mine som har ME, så jeg vet hva dere går igjennom nå.
Kom hit og klag, for husk:
SAMMEN ER VI STERKE.!!!!!
klem-klem

For noen kan gjerne trening gjøre enn smertefri, men jeg tror det er personavhengig og ikke minst hvor hardt rammet du er av FM.

Du har fått diagnose FM og de mener du ikke er syk nok til sykemelding???? Uff, det var da nesten enda mer groteskt.
I dag har jeg endelig fått diagnosen, og har FM som jeg har trodd.

Ser her att jeg har ordlagt meg litt feil i fra begynnelsen av tråden her. Jeg var i 2002 til undersøkelse for leddgikt på Revmatismesykehuset i Haugesund, der ble det konkludert med att det ikke var leddgikt jeg hadde. Samtidig sa legen som undersøkte meg att det var nesten sikkert att det var fibromyalgi jeg hadde, men dette ble av en eller annen grunn ikke skrevet i journalen min. Etter å ha lest litt om fm dengang var jeg også veldig sikker på att det var fm jeg hadde. Fastlegen min sier også forsåvidt at det er fm jeg har, men det er ingen hjelp å få av han. Problemet mitt er etter hvert att jeg er såpass hardt rammet att jeg ikke greier å fungere i jobb og dagliglivet ellers. Derfor var tanken min å få en diagnose festet på papir slik att det kanskje kunne få litt mer hjelp til tilrette leging av jobb, arbeidstid og trening/behandling. Siden 2002 har jeg nok i gjennomsnitt vert sykemeldt minimum 5-6 måneder i året. Føler ikke att de uendelige sykemeldingene er veien å gå. Med en gang jeg har en god periode er det fult på jobb igjen helt til sprenger å detter helt i kjelleren igjen med nye sykemeldinger.

Håper dette klarlegger litt mer om hva det er jeg kjemper med. Takker samtidig for all støtte her inne.

Der jeg var så var det forskjellig opphold….1-6 uker.
jeg var på opphold i 1 uke, på den uka hadde vi trening opp til flere ganger daglig, vi tok forskjellige tester, vi hadde timer med fysioterapaut, sosionom, ergoterapaut, psykolog, leger av alle typer så og si….å vi som hadde spes smerter i beina fikk komme til fotspesialist/ortoped…….
Derfra ble det sendt et langt skjema med vurdering fra hver enkelt lege til fastlege og nav……..
fastlegen må forholde seg til det og det må nav også, så annbefaller deg å komme til en slik plass som du får undersøkt deg skikkelig og får en utfyllende diagnose med annbefallinger ang hvor mye du skal jobbe og om de eventuelt annbefaller omskolering, tilrettelegging, redusert arbeidskapasitet, hva slags behandling osv.

Annonse